Reparatie Sieraden

Is uw favoriete sieraad gebroken? Of heeft u een armband van een dierbare die ingekort moet worden? Bij IJssel Juweliers repareren we niet alleen uw beschadigde of gebroken sieraden, we maken oude sieraden weer als nieuw. Ook die mooie ring van oma kunnen we kleiner maken of verwerken in een mooi nieuw hedendaags sieraad.

Parels

De huid geeft een parel meer glans. Maar transpiratie doet weer afbreuk aan die polijstende werking. Net als cosmetica en parfum. Doe parels als laatste aan of om. Reinig parels daarom af en toe met een vochtige doek.

Onderhoudstips

Onderhoudstips voor Sieraden

Als sieraden niet op de juiste manier worden onderhouden, dan stralen ze dat al spoedig uit. Hoewel een sieraad hoort ‘te leven’, dus dat te zien is dat het gedragen wordt, moet het wel een sieraad blijven. Krassen en deukjes zijn niet altijd te voorkomen. Wil je een sieraad zo lang mogelijk mooi houden, dan volgen hieronder diverse tips om het verloren gaan te voorkomen en al te drastische slijtage tegen te gaan.

  • Berg elk sieraad apart op, bijvoorbeeld in een juwelendoosje. Zo voorkom je krassen.
  • Sommige schoonmaakmiddelen als zout en chloor zijn funest voor sieraden. Edel - en kleurstenen zijn zeer gevoelig voor veel soorten zeep. Draag daarom geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk. Dit geldt ook voor het sporten. Dan bestaat de kans de sieraden te beschadigen of te verliezen.
  • Fel zonlicht kan daaraan blootgestelde sieraden beschadigen. Parels en kleurstenen bijvoorbeeld verkleuren net als je huid. Helaas is de verkleuring bij de stenen blijvend.  Wel frissen kleurstenen op van een bad in een lauwwarm zeepsopje.
  • Goudlegeringen ‘bijten’ als ze in aanraking komen met parfum, make-up en haarlak. Deze bevatten stoffen waardoor de goudlegering vlekken veroorzaakt op de kleding en op de huid van de sieradendrager. Doe sieraden daarom pas op het allerlaatste moment om of aan.
  • Zilver reageert op zuurstof. Daardoor kan er gele aanslag op het sieraad komen. Op den duur wordt deze aanslag zwart. Een glad zilveren sieraad is te reinigen met een speciale zilverpoetsdoek of met een doek met zilverpoetsmiddel. Gematteerd zilver is te reinigen met een potloodgummetje of met speciale silverclean.
  • Sieraden met diamant en of andere edelstenen adviseren wij  ieder  jaar uw zetting(en) te laten controleren. Door het dragen is het mogelijk dat de zetting beschadigden versleten raakt zodat u diamanten en andere  edelstenen kunt verliezen.
  • Mochten deze tips ontoereikend zijn, dan bent u van harte welkom in de winkel. Wij geven graag elk sieraad een professionele schoonmaakbeurt.

Winkel

Openingstijden