Reparatie van sieraden

Bent u op zoek naar een atelier waar u sieraden kunt laten repareren in de buurt van Capelle aan den IJssel? Bij IJssel Juweliers in Nieuwerkerk aan den IJssel, nabij Rotterdam, helpen we u graag als u uw oude sieraden wilt laten maken. Wij repareren niet alleen uw beschadigde of gebroken sieraden, want je kunt in ons atelier nabij Capelle aan den IJssel en Rotterdam ook je oude sieraden weer zo goed als nieuw laten maken!

Sieraden laten repareren in de omgeving van Capelle aan den IJssel

Is uw favoriete sieraad gebroken? Of heeft u een armband van een dierbare die ingekort moet worden? Wat de situatie ook is, wij kunnen uw sieraden repareren in ons atelier in Nieuwerkerk aan den IJssel, vlak bij Capelle aan den IJssel. Ook oude sieraden als een mooie ring van oma kun je door ons in regio Rotterdam kleiner laten maken of laten verwerken in een mooi, hedendaags sieraad.

Ook voor reparatie of reiniging van uw parels

Door een parel op de huid te dragen, krijgt deze meer glans. Transpiratie, cosmetica en parfum doen echter weer afbreuk aan deze polijstende werking. Daarom raden we aan om parelsieraden als laatste aan of om te doen. Ook is het verstandig om parels af en toe te reinigen met een vochtige doek. Uiteraard is het ook mogelijk om uw oude sieraden met parels door onze specialist in de buurt van Rotterdam te laten maken of reinigen.

 • Onderhoudstips voor Sieraden

  Als sieraden niet op de juiste manier worden onderhouden, dan stralen ze dat al spoedig uit. Hoewel een sieraad hoort ‘te leven’, dus dat te zien is dat het gedragen wordt, moet het wel een sieraad blijven. Krassen en deukjes zijn niet altijd te voorkomen. Wil je een sieraad zo lang mogelijk mooi houden, dan volgen hieronder diverse tips om het verloren gaan te voorkomen en al te drastische slijtage tegen te gaan.

  • Berg elk sieraad apart op, bijvoorbeeld in een juwelendoosje. Zo voorkom je krassen.
  • Sommige schoonmaakmiddelen als zout en chloor zijn funest voor sieraden. Edel - en kleurstenen zijn zeer gevoelig voor veel soorten zeep. Draag daarom geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk. Dit geldt ook voor het sporten. Dan bestaat de kans de sieraden te beschadigen of te verliezen.
  • Fel zonlicht kan daaraan blootgestelde sieraden beschadigen. Parels en kleurstenen bijvoorbeeld verkleuren net als je huid. Helaas is de verkleuring bij de stenen blijvend.  Wel frissen kleurstenen op van een bad in een lauwwarm zeepsopje.
  • Goudlegeringen ‘bijten’ als ze in aanraking komen met parfum, make-up en haarlak. Deze bevatten stoffen waardoor de goudlegering vlekken veroorzaakt op de kleding en op de huid van de sieradendrager. Doe sieraden daarom pas op het allerlaatste moment om of aan.
  • Zilver reageert op zuurstof. Daardoor kan er gele aanslag op het sieraad komen. Op den duur wordt deze aanslag zwart. Een glad zilveren sieraad is te reinigen met een speciale zilverpoetsdoek of met een doek met zilverpoetsmiddel. Gematteerd zilver is te reinigen met een potloodgummetje of met speciale silverclean.
  • Sieraden met diamant en of andere edelstenen adviseren wij  ieder  jaar uw zetting(en) te laten controleren. Door het dragen is het mogelijk dat de zetting beschadigden versleten raakt zodat u diamanten en andere  edelstenen kunt verliezen.
  • Mochten deze tips ontoereikend zijn, dan bent u van harte welkom in de winkel. Wij geven graag elk sieraad een professionele schoonmaakbeurt.
 • Graveren

  Wilt u uw sieraad echt persoonlijk maken? Laat het dan bij ons graveren. Wij graveren het graag voor u. U kunt kiezen uit verschillende lettertypes. Zelfs een eigen handschrift, foto of vingerafdruk is mogelijk.

  Een persoonlijke boodschap of een mooie tekst maakt uw sieraad zoveel meer waard!

 • Rijgen

  In ons eigen atelier rijgen of knopen wij uw collier of armband. Er is veel keuze in diverse sluitingen en uiteraard in goud of zilver. Informeer in de winkel naar de mogelijkheden en bespreek met ons uw wensen!

 • Atelier

  In ons atelier kunnen voeren wij diverse reparaties uit. Naast batterijtjes vervangen, horlogebanden vermaken, sieraden repareren, graveren en rijgen maken wij er ook sieraden naar eigen ontwerp.

  Dit kan een geheel nieuw sieraad zijn, maar wij kunnen ook een bestaand sieraad verwerken in een nieuw, voor u passend, sieraad.

Maak een afspraak voor sieraadreparatie

Als u in de buurt van Capelle aan den IJssel woont en graag uw sieraden wilt laten repareren door een deskundige juwelier, maak dan een afspraak met ons. Tijdens een afspraak voor het laten maken van uw oude sieraden in onze winkel nabij Rotterdam kunnen we echt de tijd voor u nemen. Neem contact met ons op door te bellen naar 0180-313815 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reparaties voor

Graveren

Wilt u uw sieraad echt persoonlijk maken? Laat het dan bij ons graveren. Wij graveren het graag voor u. U kunt kiezen uit verschillende lettertypes. Zelfs een eigen handschrift, foto of vingerafdruk is mogelijk.

Een persoonlijke boodschap of een mooie tekst maakt uw sieraad zoveel meer waard!

Trouwringen op afspraak

Willen jullie langs komen om trouwringen te passen? Maak dan eerst een afspraak via onze online agenda, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar de winkel 0180-313815. Wij zorgen dan voor voldoende tijd.

Maak online een afspraak

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte!

Ik ga akkoord met de Voorwaarden en het Privacybeleid
Ik ga akkoord met de Voorwaarden en het Privacybeleid

Winkel

Contact

Openingstijden

IJssel Juweliers
Dorpsstraat 54
2912 CB
Nieuwerkerk a/d IJssel

Tel. 0180-313815
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag

9:30 - 17:30 uur
9:30 - 17:30 uur
9:30 - 17:30 uur
9:30 - 17:30 uur
9:30 - 17:00 uur

Copyright © 2022 IJssel Juweliers. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians