Horlogemaker in Nieuwerkerk aan den IJssel

De horlogemaker van IJssel Juweliers in Nieuwerkerk aan den IJssel is specialist in het repareren van diverse horloges. Wij voeren zowel kleine als grote reparaties uit en zorgen ook voor onderhoud. Kwaliteit en service staat bij ons hoog in het vaandel. U profiteert bij ons dan ook van zorgvuldige reparaties, waardoor uw horloge weer zo goed als nieuw wordt. Ook geven we u deskundig advies en denken we met u mee.

Laat uw horloges repareren door onze horlogemaker in Nieuwerkerk aan den IJssel

Voor welke reden u uw horloges ook wilt laten repareren, bij onze horlogemaker in Nieuwerkerk aan den IJssel zit u helemaal goed. Door onze jarenlange ervaring en expertise op dit gebied, hebben we al vele horloges gerepareerd. U kunt bij ons dan ook terecht voor verschillende reparaties:

 • Nieuwe batterij
 • Waterdicht maken
 • Een nieuw glas in uw horloge
 • Collectie horlogebanden
 • Complete uurwerkrevisie
 • Schoonmaken van het uurwerk
 • Horlogeband inkorten
 • Nieuwe kroon
 • Pushpins vervangen
 • Onderhoud
 • Graveren

Graveren

Wilt u uw sieraad echt persoonlijk maken? Laat het dan bij ons graveren. Wij graveren het graag voor u. U kunt kiezen uit verschillende lettertypes. Zelfs een eigen handschrift, foto of vingerafdruk is mogelijk.

Een persoonlijke boodschap of een mooie tekst maakt uw sieraad zoveel meer waard!

Reparaties voor

 • Nieuwe Batterij

  Een batterij die leeg is, kan op den duur gaan lekken. Hierdoor kan het uurwerk beschadigen. Daarom is het verstandig om een lege batterij zo snel mogelijk te vervangen. Wij doen dit graag voor u.

  Het maakt niet uit of uw horloge bij ons gekocht is, we vervangen de batterij graag. Het vervangen van de batterij kost € 10,-. Na het vervangen van een batterij kunnen wij geen garantie verlenen op waterdichtheid.

 • Waterdicht Maken

  De term waterdichtheid of water resistant wordt vaak verkeerd begrepen. Veel mensen denken bij de aanschaf van een waterdicht horloge dat het altijd waterdicht zal zijn. Dit is niet het geval, hieronder volgt uitleg over de mate van waterdichtheid en hoe u uw horloge waterdicht kunt houden.

  In onderstaande tabel kunt u aflezen waar uw horloge geschikt voor is.

  waterdichtheidtabel2

  Hoe blijft mijn horloge waterdicht?

  Waterdichtheid is een momentopname. Zorg er om te beginnen voor dat uw horloge bij elke aanraking met water de kroon (het knopje om de tijd goed te zetten) goed afgesloten is.  Draai niet aan de kroon of poussoirs wanneer uw horloge zich onder water bevindt.

  De pakkingen die zorgen voor de waterdichtheid kunnen door temperatuurswisselingen, slijtage, zuren (transpiratie) uitdroging , zout water , heet water, etc.  aangetast worden. De afdichtende werking van de pakkingen zal daarmee verloren gaan. Ook tikken of stoten van de kast , kroon of poussoirs  kan de waterdichtheid beïnvloeden. Garantie op de waterdichtheid is daarom moeilijk te verlenen. Het is dus aan u om het horloge met goede zorg te dragen. Beschadigingen aan het glas kunnen ook van invloed zijn op de waterdichtheid. Het komt nogal eens voor dat een kroon of drukker van een horloge wordt gestoten of door een andere oorzaak een klap krijgt, vaak zonder dat de drager van het horloge zich hiervan bewust is. Als de desbetreffende kroon of drukken hierdoor ontzet is geraakt (hetgeen lang niet altijd zichtbaar is), en niet meer precies op de kast aansluit, kan dit tot lekkage leiden.

  Het advies is om het horloge elk jaar te laten testen op de waterdichtheid. Een horloge moet altijd opnieuw op waterdichtheid getest worden na het openen van de kast. Bijvoorbeeld na het vervangen van de batterij.

  Een 'waterdichte'  kast die geschikt is om dagelijks mee te douchen, bijvoorbeeld, kan volkomen vollopen met water wanneer de gebruiker er op vakantie mee gaat zwemmen. Wanneer er met het horloge gedoucht wordt, is de temperatuur van het water ongeveer gelijk aan die van de horlogekast. Wanner dit horloge echter wordt opgewarmd in een lekker tropisch zonnetje, kan de temperatuur van de kast oplopen tot wel 40 of 50 graden. Komt het horloge vervolgens plotseling in aanraking met water met een temperatuur van 20 tot 25 graden, krijgt de horlogekast een enorme klap door het relatief grote temperatuurverschil. Een kast die niet speciaal geconstrueerd is voor zulke omstandigheden, kan dan gaan lekken en vollopen met water.

 • Onderhoudstips voor Horloges

  Uw horloge is een complex precisie-instrument, dat 24 uur per dag functioneert, jaar in jaar uit, in alle houdingen en onder meest verschillende en belastende omstandigheden. Let daarom op het volgende;

  • Voorkom schokken, stoten en of extreme temperatuurswisselingen.
   Behandel het zorgvuldig en u zult er jarenlang plezier van hebben. Voorkom harde schokken en stoten (zoals het laten vallen op een hard oppervlak). Schokken door sporten, bijvoorbeeld als u tennist of golft, kunnen geen kwaad.
  • Pas op met transpiratievocht:
   U dient uw horloge te beschermen tegen sterk transpiratievocht. Transpiratievocht moet zo snel mogelijk verwijderd worden, om aantasting door huidzuur te voorkomen.
  • Stel uw horloge niet bloot aan extreme temperaturen:
   Quartzhorloges zijn minder gevoelig voor extreme temperaturen en temperatuurverschillen dan mechanische horloges. Ze zijn ontwikkeld om aan de pols de juiste tijd aan te geven bij temperaturen tussen -10 en + 35 graden Celsius. Als u het horloge niet draagt, kan het in de winter (door afkoeling) iets gaan achterlopen. Dit ‘euvel’ is over zodra u het horloge weer omdoet.
  • Bewaren:
   Als u uw horloge bewaart op een plaats waar het kouder is dan -10 of warmer dan +50 graden Celsius, kunnen de elektronische onderdelen in het uurwerk (tijdelijk) minder goed gaan functioneren, of er zelfs helemaal mee ophouden.
  • Display:
   De reactietijd van vloeibare kristallen die in het display van digitale horloges gebruikt worden, zal bij temperaturen rond het vriespunt lang zijn. Hierdoor worden de kristallen ‘traag’. Bij extreem hoge temperaturen kan het display zwart worden. De normale aanduiding keert echter terug zodra het horloge in een omgeving gebracht wordt waar een ‘gewone’ temperatuur heerst.
  • Batterij:
   De levensduur van de batterij kan bij hoge temperaturen (van boven 40 graden Celsius) sterk afnemen. De batterij kan gaan lekken, wat makkelijk schade veroorzaakt aan het uurwerk.
  • Horlogekast en band:
   Chemicaliën kunnen de kleur van de kast en van metalen en leren banden veranderen. Let daarom altijd op met schoonmaakmiddelen en cosmetica.
 • Horlogevanden

  Wij hebben een groot assortiment lederen horlogebanden. De banden zetten we er meteen voor u aan. Ook het op maat maken van stalen banden is bij ons geen probleem. Is het horloge hier niet gekocht, dan vragen wij hier wel een kleine vergoeding voor.

Trouwringen op afspraak

Willen jullie langs komen om trouwringen te passen? Maak dan eerst een afspraak via onze online agenda, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar de winkel 0180-313815. Wij zorgen dan voor voldoende tijd.

Maak online een afspraak

Kom langs in onze winkel voor meer informatie over de mogelijkheden

Wanneer u uw horloges wilt laten repareren, bent u van harte welkom in onze winkel in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar wij u verder helpen. We bekijken welke reparaties uitgevoerd moet worden en bespreken de mogelijkheden met u. Ook geven we u graag deskundig advies. U kunt ook altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 0180-313815 of een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte!

Ik ga akkoord met de Voorwaarden en het Privacybeleid
Ik ga akkoord met de Voorwaarden en het Privacybeleid

Winkel

Contact

Openingstijden

IJssel Juweliers
Dorpsstraat 54
2912 CB
Nieuwerkerk a/d IJssel

Tel. 0180-313815
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag

9:30 - 17:30 uur
9:30 - 17:30 uur
9:30 - 17:30 uur
9:30 - 17:30 uur
9:30 - 17:00 uur

Copyright © 2022 IJssel Juweliers. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians